Кошик
Немає відгуків, додати
КонсалтингСистемс
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
+380507481775
+380671899433
Кошик
Зміни і новини у харчовому законодавстві України

Зміни і новини у харчовому законодавстві України

  • Послуга

від 1 500 грн.

+380507481775
МТС
  • +380671899433
    Киевстар
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
Зміни і новини у харчовому законодавстві України
Зміни і новини у харчовому законодавстві УкраїниПослуга
від 1 500 грн.
+380507481775
МТС
  • +380671899433
    Киевстар
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Шановний керівник, запрошуємо Вас та працівників Вашого підприємства взяти участь у семінарі-практикумі на тему:

Останні зміни і новини у харчовому законодавстві України

Перелік питань, розглянутих на семінарі:

1. Перехід на європейську модель контролю якості і безпеки харчових продуктів. Початок роботи (6 квітня 2016) Єдиного Державного контролюючого органу європейського зразка - Держпродспоживслужбы України. Її склад, обов'язки та повноваження.
2. Державний нагляд і контроль за безпекою харчових продуктів.
3. Основні положення нового Закону України «Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів» № 1602 - VII (набув чинності 20 вересня 2015).
4. Положення про територіальні органи Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів (Наказ Мінагрополітики № 45 від 10.02.2016 р.).
5. Державний контроль НАССР із застосуванням чек-листів. Акт перевірки з державного нагляду. Акт перевірки експортних потужностей - особливості підготовки для підприємств.
6. Порядок ведення реєстру операторів ринку і потужностей, на які видано експлуатаційний дозвіл. Нові вимоги для отримання експлуатаційного дозволу (Наказ Мінагрополітики № 40 від 10.02.2016 р.)
7. Порядок проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього зацікавленим суб'єктам (Наказ Мінагрополітики № 39 від 10.02.2016 р.)
8. Порядок затвердження експортних потужностей, внесення та виключення їх з реєстру затверджених експортних потужностей. (Наказ Мінагрополітики № 38 від 10.02.2016 р.)
9. Законодавчі вимоги до показників безпеки харчових продуктів.

Після завершення семінару за результатами тестування, слухачам видається сертифікат, а також методичні матеріали з даного курсу.

10. Документи, які мають супроводжувати харчову продукцію в обіг згідно з новим Законом України № 1602-VII. Товарно - транспортна накладна.
11. Види технологічних інструкцій. Правила розроблення, оформлення та вимоги до змісту технологічних інструкцій, рецептур.
12. Поживна та енергетична цінність харчових продуктів. Інформування споживача у маркуванні про поживні властивості продукту та його енергетичну цінність.
13. Технічний регламент деяких товарів, фасують по масі і об'єму в готову упаковку. (Постанова КМУ № 1193 від 16.12.2015 р..)
- Який товар вважається фасованим.
- Вимоги до фасованих товарів згідно з Технічним регламентом.
- Способи позначення номінального кількості продукції на маркування; вимоги до упакованих одиниць продукції тощо.
- Слід приводити у відповідність з вимогами Технічного регламенту допустимі відхилення, встановлені в нормативних документах на готову продукцію?
14. Вимоги до маркування та вимоги до кількості фасованого товару в упаковках, зазначені в національних стандартах: ДСТУ OIML R 87: 2012, ДСТУ OIML R 79: 2012.
15. Реалізація положень Закону України «Про стандартизацію».
16. Добровільне застосування стандартів як запорука високого рівня відповідальності виробника.
17. Процедура розробки та порядок отримання висновку на нормативну документацію; порядок отримання висновку на готову продукцію.
18. Вимоги до маркування харчових продуктів.
19. Зміни законодавства і нормативно-правові акти, що регулюють порядок та умови розробки та перевірки технічних умов.
20. Чи потрібно узгоджувати ТУ? Які переваги узгоджених з компетентними органами ТУ?
21. Чи мають юридичну силу незареєстровані ТУ?

22. Мікробіологічні методи контролю якості і безпеки сировини та готової продукції. Наказ МОЗ України № 548 «Про затвердження мікробіологічних критеріїв для встановлення показників безпечності харчових продуктів» (набрав чинності 20.08.2015 року). Основні відмінності і пояснення актуальних питань роботи за цим документом.
23.Система оцінки мікробіологічних ризиків. Актуальні питання проведення лабораторних досліджень харчових продуктів за мікробіологічними та бактеріологічними показниками.
24. Обов'язковість впровадження системи НАССР. Виконання операторами ринку постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів (НАССР):
- Базові законодавчі та правові вимоги щодо впровадження системи НАССР в Україні;
- Який стандарт вибрати? Обов'язково потрібно проводити сертифікацію системи?
- Проблеми, що виникають при впровадженні системи НАССР;
- Відповідальність та штрафні санкції за відсутність системи НАССР.
25. Впровадження системи НАССР.
- Етапи розробки та впровадження системи НАССР (ISO 22000) на підприємствах різних галузей господарювання:
- Підготовчий етап: діагностичний аудит інфраструктури підприємства відповідно ISO / TS 22002-1. Створення групи НАССР та її навчання вимогам приниципе НАССР;

У процесі підготовки до семінару можливе винесення на розгляд додаткової інформації.
Учасники семінару зможуть отримати: індивідуальні консультації з питань семінару; документи, задіяні у семінарі, в електронному вигляді; знання, необхідні для організації роботи підприємств у відповідності з вимогами законодавства України; свідоцтва учасників семінару.

 

Основні
Тривалість8 година
Особливості послугиВидача сертифікатів
Користувацькі характеристики
Тип семінаруСемінар у сфері харчової промисловості
  • Ціна: від 1 500 грн.