Кошик
Немає відгуків, додати
КонсалтингСистемс
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
+380507481775
+380671899433
Кошик
ДСТУ ISO 22000 2007 HACCP Системи управління безпечністю харчових продуктів

ДСТУ ISO 22000 2007 HACCP Системи управління безпечністю харчових продуктів

  • Послуга

від 1 500 грн.

+380507481775
МТС
  • +380671899433
    Киевстар
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
ДСТУ ISO 22000 2007 HACCP Системи управління безпечністю харчових продуктів
ДСТУ ISO 22000 2007 HACCP Системи управління безпечністю харчових продуктівПослуга
від 1 500 грн.
+380507481775
МТС
  • +380671899433
    Киевстар
Опис
Інформація для замовлення

Шановний керівник, запрошуємо Вас та працівників Вашого підприємства взяти участь у семінарі-практикумі на тему:

ДСТУ ISO 22000:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга, ISO/TS 22002-1:2009 Базові програми забезпечення безпеки харчових продуктів. Останні зміни в законодавстві України, які стосуються виробників харчових продуктів

Перелік питань, розглянутих на семінарі:

1-й день ДСТУ ISO 22000:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга, ISO/TS 22002-1:2009. Базові програми забезпечення безпеки харчових продуктів.

1 Прийняття стандартів в Україні;

2 Основні терміни та визначення понять;

3 Вимоги до документації системи:

- управління документами;

- управління протоколами;

- управління зовнішніми документами;

- управління організаційно-розпорядчими документами;

4 Відповідальність керівництва:

- політика та цілі щодо безпеки харчових продуктів;

- планування системи управління;

- створення групи безпеки;

- призначення керівника групи безпеки;

5 Зовнішнє інформування;

6 Внутрішнє інформування;

7 Готовність до надзвичайних ситуацій і реагування на них;

8 Аналіз з боку керівництва;

9 Людські ресурси:

- компетентність, обізнаність та навчання;

- інфраструктура;

- робоче середовище.

10 Програми-передумови згідно з ISO/TS 22002-1:2009:

- Конструкції і планування приміщень;

- Розташування приміщень і робочої зони;

- Комунальні послуги ― повітря, вода, електроенергія;

- Видалення відходів;

- Справність устаткування, очищення і обслуговування;

- Управління закупленими матеріалами;

- Дії щодо попередження перехресного забруднення;

- Очищення і санітарна обробка;

- Контроль шкідників;

- Особиста гігієна та приміщення для персоналу;

- Переробка харчових продуктів;

- Процедури відкликання продукції;

- Складське зберігання;

- Інформація про продукт / поінформованість споживача;

- Захист харчових продуктів.

11 Характеристики продукту

Практичне заняття ― оформлення бланків характеристик сировини та допоміжних матеріалів і характеристик кінцевих продуктів;

12 Блок-схеми процесів, стадії процесів та заходи управління

Практичне заняття ― побудова блок-схем виробничих процесів;

13 Аналіз небезпечних факторів

Практичне заняття ― оформлення протоколу ідентифікації небезпечних факторів;

14 Оцінювання небезпечних чинників;

15 Встановлення операційних попередніх програм;

16 Встановлення плану НАССР;

17 Система простежуваності;

18 Управління невідповідностями та потенційно небезпечними продуктами;

19 Вилучення продукції;

20 Управління моніторингом та вимірюваннями;

21 Внутрішній аудит;

22 Поліпшення та оновлення системи.

2-й день Останні зміни в законодавстві України, які стосуються виробників харчових продуктів.

1. Постанова КМУ від 10 вересня 2014 р. № 442 Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади ― Утворення Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, як єдиного органу контролю харчової продукції.

2. Постанова КМУ від 16 грудня 2015 р. № 1092 Про утворення територіальних органів

Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів

3. Постанова КМУ від 2 вересня 2015 р. № 667 Про затвердження Положення про Державну службу України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів

4. Постанова КМУ від 25 березня 2015 р. № 267 Про затвердження Положення про Міністерство охорони здоров'я України.

5. Закон України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів № 1602-VII від 22.07.2014 р.

6. Закон України Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів:

- Повноваження державних інспекторів;

- Основи і порядок здійснення державного контролю;

- Права операторів ринку;

- Обов'язки операторів ринку;

- Вимоги до операторів ринку щодо забезпечення простежуваності;

- Вимоги до харчових продуктів;

- Вимоги до маркування харчових продуктів, у тому числі позначкою ГМО;

- Гігієнічні вимоги до потужностей;

- Гігієнічні вимоги до потужностей, де обробляються або переробляються харчові продукти;

- Гігієнічні вимоги до транспортних засобів;

- Гігієнічні вимоги до устаткування і інвентарю;

- Гігієнічні вимоги під час поводження з харчовими продуктами;

- Гігієнічні вимоги під час застосування води;

- Вимоги до гігієни оператора потужностей, який працює в зоні поводження з харчовими продуктами;

- Відповідальність операторів ринку за порушення законодавства про безпечність та окремих показників якості харчових продуктів.

7. Регламент Європейського Парламенту та Ради №852/2004 від 29 квітня 2004 року Про гігієну харчових продуктів.

8. CAC/RCP 1-1969, Rev. 4 (2003) Загальні принципи гігієни харчових продуктів.

9. Закон України Про стандартизацію.

10. Декрет КМУ " ПРО стандартизацію і сертифікацію.

Після завершення семінару за результатами тестування, слухачам видається сертифікат, а також методичні матеріали з даного курсу.

  • Ціна: від 1 500 грн.